Casa Medica

Casamedica kinesitherapie


Maak een online afspraak


Er is geen patiëntenstop voor wat de kinesitherapie betreft. 
Ook patiënten die geen patiënt zijn bij Casa Medica kunnen bij Laura Danhieux terecht voor kinesitherapie.

Algemeen:

Eén kinesitherapiesessie duurt +/- 30 minuten waarbij er individueel naar de problematiek van de patiënt gekeken wordt. Het tarief van één kinesitherapiesessie  is afhankelijk van de opgelegde conventietarieven. 

Afspraken zijn steeds mogelijk via de online agenda of telefonisch op het nummer: 0494/94.59.61

Na elke sessie wordt er afgerekend. Deze afrekening gebeurt contant of met Bancontact. Op het einde van de maand wordt het getuigschrift voor verstrekte hulp meegegeven.
Indien u beschikt over een doktersvoorschrift, kan u genieten van een terugbetaling volgens de tarieven van uw mutualiteit.

Gelieve minstens 24u op voorhand te verwittigen indien u niet aanwezig kan zijn op uw afspraak. Indien u niet tijdig annuleert, wordt uw afspraak aangerekend.


Huisbezoeken zijn steeds mogelijk na telefonisch contact op het nummer: 0494/94.59.61Specialisaties:


Algemene (sport)kinesitherapie

Algemene revalidatie van het bewegingsapparaat omvat het revalideren van letsels binnen: gewrichten, spieren, ledematen. Deze revalidatie kan al dan niet plaatsvinden na een operatie. Er wordt behandeld aan de hand van mobilisaties, taping, harmonische trillingen, stretching van weke delen, stabilisatietraining, preventie en zoveel meer.
Binnen de revalidatie wordt oefentherapie hoog in het vaandel gedragen.


Respiratoire kinesitherapie

Binnen de respiratoire kinesitherapie worden er zowel (jonge) kinderen als volwassenen behandeld. 
De behandelingen richten zich voornamelijk op de drainage van de longen waarbij er aan de hand van ademhalingsoefeningen gewerkt wordt. Het doel van deze oefeningen is dan ook de luchtwegen vrijmaken.
Ook baby’s kunnen behandeld worden aan de hand van geassisteerde autogene drainage. Dit is een niet agressieve manier om slijmen te evacueren bij kleine kinderen.


Perinatale kinesitherapie

Perinatale kinesitherapie bestaat uit twee luiken waarbij er ondersteuning geboden wordt aan de vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Prenatale kinesitherapie richt zich enerzijds op het begeleiden van de toekomstige mama’s naar de arbeid bewustwording van de lichamelijke veranderingen en behandelen van eventuele klachten tijdens de zwangerschap.

Postnatale kinesitherapie bestaat voornamelijk uit het pelvische reëducatie, houdingscorrecties, begeleiding naar sporthervatting.Pelvische reëducatie

Pelvische reëducatie is een specifieke revalidatievorm die zich richt op revalidatieproblemen bij mensen urogenitale en gastro- enterologische problemen.

Deze behandeling is gericht op problemen zoals:
- Urineverlies
- Urineretentie
- Verzakkingen van blaas, rectum en baarmoeder
- Stoelgang verlies
- Flatus (winderigheid)
- Obstipatie
- Na chirurgie (hysterectomie, radicale prostatectomie…)
- Seksuele problemen zoals vaginisme, dyspareunie…

Ook kinderen met problemen omtrent onder andere:  obstipatie, bedplassen, 'vuile' vegen in de broek,  plassen in de broek... kunnen in de praktijk terecht met hun problemen. Zij krijgen therapie op hun maat.